Free shipping for orders over RM200.00
RM29.00
SAFFRON SAHAR KHIZ THE RED GOLD SPICE- PREMIUM GRADE A
Price RM29.00
Product SKU product-1808202202
Brand Hexa Food
Size (L x W x H) 9 cm x 2 cm x 15 cm
Availability In Stock
Quantity
Description

Product: SAFFRON SAHAR KHIZ THE RED GOLD SPICE- PREMIUM GRADE A

Description
Saffron is a spice often referred to as “Red Gold” which is used as a food flavour or as a food dye. Due to its numerous benefits, rich aroma, and labour-intensive harvesting, Saffron become the most expensive and delicate spice in the world. 

In addition, Saffron has a significant role in the pharmaceutical industry. It is a good source of anti-oxidant. Using few pinches of Saffron gives a very rich, warm taste, and smell of food that is both powerful and subtle. The color of food or liquids turns to yellow-orangish when it is added. Only very small quantities of Saffron is needed in order to feel the intense aroma of it.

Saffron has a sweet, floral taste with brilliant aroma, color, and flavour. In contrast, saffron that tastes bitter and undesirable like taste are often cheap imitators of this unique spice. For having the best and healthy crop of Saffron the most important indicator is source of Saffron bulbs! Therefore, ensuring to source the highest quality of Crocus Sativus bulbs is very important! The darker the color, the better the quality. It is proven that Saffron has many benefits to your health and mental condition!
By choosing premium Saffron, ensure the best quality, aroma, and flavour.

 

Description

  • Naturally loaded with essential vitamins, phosphorus, potassium, iron, folic acid and antioxidants
  • 100% Natural and original ingredient
  • Halal, FDA, IAF, & TÜV Intercert SAAR certified
  • Used to season, give rich aroma and color to food such as rice’s, stews, and soups as well as any kind of drink
  • Add a tiny amount of saffron to feel the outstanding taste and aroma


Suggested use
1. Place the saffron into a pestle and mortar or grinder to make a fine powder.
2. Add hot water and leave it to soak for about 15 minutes.
3. Use the saffron as it is mentioned in the recipe.

 

Ingredients
Premium Saffron

 

Storage
Store saffron in a clean, airtight container in a cool environment

 

Disclaimer
While Ebaza endeavors to ensure the correctness of its product images and information, sometimes minor changes about the packaging and/or ingredients may be a pending update on Ebaza.com.my. Though items may seldom happen to ship with alternate packaging, the freshness of the products is always guaranteed.

We recommend that you check Hexa Food’s YouTube channel “https://www.youtube.com/user/HexaFood” or Instagram page “https://www.instagram.com/hexafood/?hl=en” for easy and convenient video recipes.  


Welcome to HEXA Online Herbs & Spices Shop!

Here you are able to find most of our products and purchase through this easy channel.
No more hassle of visiting supermarkets only to find that the herbs and spices that you need is outta stock =(
With access to all of these ingredients, you are now equipped with what any other chefs have. Use our ingredients, whip up a fantastic dish, make everyone awe, and we will be proud.
 

Wanna know more about our company?
You can visit us at www.hexafood.com or here's a short story
Our company was established in 1997. From a humble setup of manual types of machinery, today fully automated grinding and packaging types of machinery are used to meet our growing business demands.
It is our goal to make "Krisanya" & "HEXA" household brands that define Quality, Affordability, and Taste. 


We manufacture a wide range of products such as: Spices, Seasonings, Marinates, Herbs, Flour & Curry Powder. Our current sales channels include the Retail (hypermarket, supermarket, mini market, etc), Food Service and Online too. Any question regarding our products, you can email us at hexafood@hexafood.com
That's it!

 

Our new Singapore online store offers variety of seasoning mix and authentic Indian spices. Get the highest quality herbs, ground mix spices and all the amazing fusion of flavours in our Singapore spice blend online store. Purchase your favourite seasoning mix from one of the best Asian spice shops. Check out our Blog and YouTube channel and find variety of recipes using taco meat seasoning mix, burger seasoning, chicken fry seasoning, vegan seasoning premix to add flavour and aroma to the foods. Let’s pick up the best condiments from your kitchen spice rack and make a nice home-cooked meal together. Bon Appétit!

 

Saffron, saffron benefits, saffron rice, Bunga saffron, saffron flower, saffron colour, khasiat saffron, harga saffron, saffron asli, kebaikan saffron,

Reviews (0)
view all
back
0
0 reviews
What's in the box

SAFFRON SAHAR KHIZ THE RED GOLD SPICE- PREMIUM GRADE A

Customer Reviews
Ieza

Sichuan mala sauce tu bg akk rasa dia sedap tp pedas sgt

27 September 2022
Qistina

Super snack mmg tiptop.. winkyes

23 September 2022
Dennis

Sichuan mala tu sedapp sgt.. pedas tapi sedap.. walaupon berpeluh-peluh makan, berhingus semua.. tp still continue mkn jgk.. ahhhaa.. sebab sedap..

23 September 2022
Shaa

Sichuan Mala sedap. Mmg dah cukup rasa pedas, masin, manis dan masam. Boleh buat macam2 dari 1 pack sos. Steamboat, ramen, goreng2 atau rebus rebus. Cubalah!

21 September 2022
Kak Pah

Super Snack.  Sedap, dah complete dalam 1 botol. Boleh buat ngunyah2 sambil tgk movie, boleh buat milkshake, dessert atau dalam masakan harian. Mmg memudahkan kerja dan menyihatkan.

21 September 2022
Manja

Sedap sangat!
Semua ok.bagi saya senang je nk masak
Kena pula masak guna airfryer, proses masak tu lagi cepat.
Dalam 25 minit je.

21 September 2022
Thesisters

Korean Fried Chicken Air Fryer vs Deep Fry..bagi saya AF version is best. Tepung dia lebih sedap, salutan pada ayam lagi cantik & lagi senang nak masak

13 September 2022
Wan

ayam korean ni sama mcm yg dulu, saya campur kedua2 sos tu baru tak pedas sgt angel

12 September 2022
Melor

Saya dah rasa dua2 version...
1) utk set air fryer tu sy mmg suka sgt2 sbbny tk perlu guna minyak yg bnyk tp texture ayam ttp rangup mcm goreng biasa.utk sos plk sy lebih suka sos spicy gochujang.

2)utk set korea original yg sblm ni bg sy ok semua perfect sbb masa tu sy campurkn kedua-dua sos

9 September 2022
Azah Zara

Air fryer edition tiptopp.. sedapp giler.. both sauce cukup rasa.. 5⭐
Hanya memerlukan 20-30min utk masak for both side (utk chicken wing)
Yang penting tetap garing!

8 September 2022
liza

Set Korean fried chicken hexa #101 ni woww sgt.. dgn rasa yg sedap n senang nk sediakan. Nk prepare pun semudah ABC, org ckp anak2 pun blh buat. Dapur pun sentiasa berkilat, walaupun dpt makan yg sedap2 .Akk bg 10/10! Kanan tu spicy gochujang sauce, kiri soy garlic sauce (gambar). Dua2 mantap

7 September 2022
Nurul

Saya suka sangat Serbuk Peri-Peri ni.
Haritu saya buat Baked Potato, rasa dia so yummy..!

26 August 2022
Marina

Serbuk bawang ni sedap dan sesuai untuk bahan perapan, sesuai juga utk masakan bergoreng seperti Nasi Goreng dan Mee Goreng.
Make sure lepas guna, simpan dalam bekas atau botol yang kedap udara. wink

15 August 2022
Marina

Peri-Peri Seasoning Hexa sesuai utk buat bahan perapan macam ayam.
Juga sesuai untuk makanan yang digoreng seperti Nasi Goreng dan Mee Goreng.

15 August 2022
Aimi

Peri-peri ni sedap, saya suka dia ada slight pedas sikit, tak terlampau pedas.

4 August 2022
Amy

Peri-peri is the best! yes

28 July 2022
Liza

Peri-peri, Garlic Powder dan Onion Powder ni set yang sangat complete!

Semua Produk hexa memang WAJIB ada di setiap rumah sebab memudahkan kerja dan sedap!

28 July 2022
Zara

Sedap.. cukup rasa..

Tak perlu letak garam pun sebenarnya...

sesuai untuk marinated, especially yg nk berdiet.

Lumur lumur, Grill atau Bakar pun boleh wink

28 July 2022
Daus

Apa yg sy suka dengan Rempah Peri-Peri:

  • Cukup dengan rasa masam dan pedas
  • Boleh digunakan untuk flavoring kentang goreng atau sos istimewa.
28 July 2022
Wani

bagi sy korea chili flakes tu ok warna pn merah cantik elok sbb ada sesetengah chili flakes warna tak cantik dia mcm gelap tak merah.utk rasa plk bg saya ngam dgn selera saya sbb dia tk de la pedas giler .pedas dia just nice utk saya & keluarga..terbaik 

1 July 2022