Free shipping for orders over RM200.00
RM400.00
HEXA Malaysian Fresh Caviar Siberian Kaluga Hybrid 30gm
Price RM400.00
Product SKU product-11042019
Brand Hexa Food
Availability In Stock
Quantity
Description
Highlight

Will be shipped within 14 working days!!!

HEXA Caviar Siberian Kaluga Hybrid 30g sempena HARI BAPA

Promosi khas sempena Sambutan Hari Bapa (Pre-order) pada tahun 2019. Siapa cepat dia dapat kerana stok sangat terhad!!!

Hari bapa merupakan hari yang sangat istimewa bagi semua bapa di dunia. Ini adalah masa yang sangat sesuai untuk kita menghargai setiap pengorbanan BAPA kita yang telah menjaga kita sejak kecil.

Kenapa Caviar?

Setiap tahun, kita akan menghadapi masalah ketandusan idea untuk mencari hadiah yang sangat berharga dan istimewa untuk diberikan kepada bapa tercinta.

Sudah tiba masanya untuk memberikan beliau pengalaman yang indah dan berharga dengan HEXA Caviar Siberia.

 

 

Produk: HEXA Caviar Siberian Kaluga Hybrid 30g

 

Penerangan

  • Hadiah terbaik untuk orang tersayang. Berikan mereka pengalaman berharga seperti yang lain!
  • TRUE KALUGA HYBRID roe, tidak mengandungi pengawet.
  • Warna hitam/kelabu dan sedikit hitam/coklat.
  • Mentega dan Garam Laut.
  • Halus.
  • Penghantaran akan dilakukan di bawah jagaan yang telah dikhaskan dengan suhu yang telah ditetapkan.
  • Penghantaran secara PERCUMA.
  • Produk ini mesti disimpan di tempat yang dingin.
  • Produk ini adalah OEM untuk Hexa Food Sdn Bhd.
  • Produk Malaysia.

 

Caviar adalah telur ikan yang disaring untuk menghilangkan tisu lemak dan saraf dicampurkan dengan garam tanpa iodized. Ini adalah kaedah pemeliharaan dan pengawetan yang masih digunakan sehingga hari ini. Caviar dianggap sebagai makanan istimewa dan biasanya dijadikan sebagai hiasan dalam makanan atau spread.

 

Caviar ataupun dikenali sebagai Black Gold adalah salah satu dari makanan yang termahal di dunia. Harganya boleh mencecah sehingga USD 35K Per Kilo.

 

Pada kurun ke-19, Caviar bukanlah sesuatu yang popular. Ia terlalu banyak sehingga diberi secara percuma. Di Europe pada waktu itu Caviar diberi makan kepada haiwan ternakan ataupun dibiarkan di buang di laut.

 

Caviar sangat sukar untuk dijumpai sekarang, untuk dapatkan yang asli ia haruslah telur dari baka Kaluga Hybrid. Terdapat 27 spesies di Amerika utara , Europe dan Asia. Namun kerana terlalu banyak tangkapan dan kemusnahan habitat, IUCN (International Union for Conservation of Nature) meletakkan 18 dari spesies diletakkan dalam RED List spesies terancam menjadikan Kaluga Hybrid haiwan paling kritikal terancam berbanding spesies lain.

 

Pada kurun ke-20, kesukaran untuk mendapatkan ikan dan telurnya secara tidak langsung telah menaikkan nilai pasarannya, seekor ikan mengambil masa 8 hingga 20 tahun untuk matang bergantung kepada spesies ikan tersebut.

 

Majoriti caviar datang dari ladang sturgeon. Pada tahun 2004 hanya ada dua ladang sturgeon di dunia tetapi kini terdapat lebih dari 2000 ladang sturgeon.

 

Caviar secara traditional dihasilkan dari tempat seperti Russia atau Iran tetapi semenjak beberapa tahun lepas, beberapa dari caviar terbaik di dunia datang dari China. China kini telah menjadi pengeluar 60% dari pasaran dunia dan menjadikan China pengeluar terbesar di dunia.

 

Cara makan gaya French:

  • cara untuk makan Caviar gaya French adalah dengan meletakkan di bahagian belakang tapak tangan kerana suhu tangan akan panaskan Caviar secara perlahan.
  • Jangan gunakan sudu besi kerana ia akan merosakkan rasa Caviar. Kebiasaannya dimakan menggunakan sudu dari bahan semula jadi seperti kayu, tulang ataupun sudu yang dibuat dari kulit cengkerang Mutiara.
  • Pertama sekali Caviar harus dimakan terus secara kosong tanpa tambahan bahan lain
  • Caviar haruslah dimakan sewaktu ia sejuk supaya rasa kekal segar.
  • Untuk pertama kali makan Caviar jangan kunyah tetapi tolak Caviar ke lelangit mulut menggunakan lidah supaya ianya pecah dengan lembut.

 

Bahan-bahan

Siberian Kaluga Hybrid roe

 

Cara Penyimpanan

Produk ini sangat sensitif. Oleh itu, ianya mesti disejukkan apabila diterima. Caviar di dalam tin yang tidak dibuka boleh bertahan sehingga 2 bulan jika suhu dikekalkan pada 2ºC. Digalakkan diambil dalam tempoh 3 hari selepas membuka tin.

 

Kami mengesyorkan anda menyemak saluran Hexa Food YouTube "https://www.youtube.com/user/HexaFood" atau halaman Instagram "https://www.instagram.com/hexafood/" untuk video resipi mudah.

 

Welcome to HEXA Online Herbs & Spices Shop!

Here you are able to find most of our products and purchase through this easy channel.

No more hassle of visiting supermarkets only to find that the herbs and spices that you need is outta stock =(

With access to all of these ingredients, you are now equipped with what any other chefs have. Use our ingredients, whip up a fantastic dish, make everyone awe, and we will be proud.

 

Wanna know more about our company?

You can visit us at www.hexafood.com or here's a short story

Our company was established in 1997. From a humble setup of manual types of machinery, today fully automated grinding and packaging types of machinery are used to meet our growing business demands.

It is our goal to make "Krisanya" & "HEXA" household brands that define Quality, Affordability, and Taste.

 

We manufacture a wide range of products such as Spices, Seasonings, Marinates, Herbs, Flour & Curry Powder. Our current sales channels include the Retail (hypermarket, supermarket, mini market, etc), Food Service and Online too. Any question regarding our products, you can email us at hexafood@hexafood.com

That's it!

 

Our new Singapore online store offers variety of seasoning mix and authentic Indian spices. Get the highest quality herbs, ground mix spices and all the amazing fusion of flavours in our Singapore spice blend online store. Purchase your favourite seasoning mix from one of the best Asian spice shops. Check out our Blog and YouTube channel and find variety of recipes using taco meat seasoning mix, burger seasoning, chicken fry seasoning, vegan seasoning premix to add flavour and aroma to the foods. Let’s pick up the best condiments from your kitchen spice rack and make a nice home-cooked meal together. Bon Appétit!

 

 

For checking the Caviar Siberian Kaluga Hybrid recipe click on the link below:

https://www.ebaza.com.my/egg-with-caviar-recipe

 

Reviews (0)
view all
back
0
0 reviews
What's in the box

1) HEXA Caviar Siberian Kaluga Hybrid 30g
*Satu tin 30g Caviar dibungkus dalam kotak Thermo Insulated pada Gel Ice pack dan dihantar melalui perkhidmatan kurier profesional.​*

Customer Reviews
Danny

Sdp rasa gula kelapa ni, blh letak dlm dessert atau lauk pauk.. rasa lemak manis tu mmg terbaik

4 March 2024
Harini

MUZ Thai Tea sedap. Rasa pure thai tea & vanilla. Wangi & kurang manis

1 March 2024
Azim

rasa light teh susu yg sedap, tak terlalu berlemak.. rasa tak muak

29 February 2024
Mala

Alhamdulillah akak suka sangat2 rasa ayam dr chicken seasoning ni.. cukup semua rasa klu goreng sayur akak cuma letak ni je tak payah campur perisa lain2 dah.. terbaik.. masak sup pun sedap yes

28 February 2024
Ayu

Beef paling sesuai dengan kitaorang, sebab beef tu ada rasa curry dan lebih pedas sedikit. Rasanya beef seasoning tu apa2 protein pun sesuai untuk perapan. Lagi sedaplah.

14 February 2024
Aida

sedap, kenyal. Makan sejuk sejuk, nikmat. Kurang manis tapi sedap.

13 February 2024
Daria

sedap. Terasa bahan bahan perapan dia. Membangkit kan rasa umami ayam dlm masakan wink

13 February 2024
Rina

senang nk guna utk lamb grill, tak perlu tambah apa2 sebab dah cukup segala rasa .. memang sedap dan berbaloi wink

8 February 2024
Liza

boleh tambahkan dlm apa jua masakan yg menggunakan ayam , dpt menyerlahkan lg rasa ayam dan bertambah sedap

7 February 2024
Eedayuhusin

Untuk lamb n chicken. Kami suka both untuk perap ayam dan lamb. Kids suka ada rasa manis so just add on honey. Next time nak cuba mix dengan yogurt untuk perap.

6 February 2024
NORAZLIZA CHE MAT

sesuai utk buat dessert / minuman.. rasa mmg fresh

6 February 2024
Anasalmah

Coco jelly ni akk buat dessert.. bandung jelly ball dgn coco jelly.. Alhamdulillah, anak2 suka .. makan sejuk2 sgt best

5 February 2024
noralizahkassim

Taste: Hexa is a good brand so I know the seasoning will definitely delicious

I think it is worth buying given the price and the weight of the seasoning. At first I thought it will be a small bottle, surprisingly for 170 gm it is is quite a lot. Suitable for bbq because it makes your life much more easier without doing everything from scratch

9 January 2024
Syiezee

Rasa macam nak buat Glazed Lamb Chop, terbayang2, rasa tak sabar nak buat.

5 January 2024
Anie Haziani

Setiap masakan yang menggunakan rempah2 Hexa, sentiasa menghasilkan rasa yang sangat sedap termasuklah Hexa Lamb Seasoning ni.

3 January 2024
Sabihahsani

Yeay..! parcel dah smpai, terus terbayang nak buat Coney & Lamb Chop!

2 January 2024
Farhana

Saya nak cuba buat Lamb Shawarma.. dah terbayang-bayang dah ni,
SEDAPNYEEE

26 December 2023
vanillacokefloat

Functionality: great for newly weds couple
Quality: the rack is sturdy enough

packed nicely! all the condiments are meant to be used every day. various types of condiments available in one rack! I've been using Hexafood before this, so this set is a great deal! plus, you get the wooden rack which is very convenient to place in your kitchen nicely.

21 December 2023
ara devaharan

My husband is A BIG FAN of Roast Lamb/Beef. I'm planning to cook special meals on Christmas and on his birthday.
This seasoning will help me save more time preparing, and for sure my whole family will LOVES all the dishes.

19 December 2023
phiaamir

Lama dah saya cari rempah perapan yang mudah dan sedap.. semestinya Hexa Lamb Seasoning is the correct choice. 

18 December 2023