Free shipping for orders over RM200.00
RM400.00
HEXA Malaysian Fresh Caviar Siberian Kaluga Hybrid 30gm
Price RM400.00
Product SKU product-11042019
Brand Hexa Food
Availability In Stock
Quantity
Description
Highlight

Will be shipped within 14 working days!!!

HEXA Caviar Siberian Kaluga Hybrid 30g sempena HARI BAPA

Promosi khas sempena Sambutan Hari Bapa (Pre-order) pada tahun 2019. Siapa cepat dia dapat kerana stok sangat terhad!!!

Hari bapa merupakan hari yang sangat istimewa bagi semua bapa di dunia. Ini adalah masa yang sangat sesuai untuk kita menghargai setiap pengorbanan BAPA kita yang telah menjaga kita sejak kecil.

Kenapa Caviar?

Setiap tahun, kita akan menghadapi masalah ketandusan idea untuk mencari hadiah yang sangat berharga dan istimewa untuk diberikan kepada bapa tercinta.

Sudah tiba masanya untuk memberikan beliau pengalaman yang indah dan berharga dengan HEXA Caviar Siberia.

 

 

Produk: HEXA Caviar Siberian Kaluga Hybrid 30g

 

Penerangan

  • Hadiah terbaik untuk orang tersayang. Berikan mereka pengalaman berharga seperti yang lain!
  • TRUE KALUGA HYBRID roe, tidak mengandungi pengawet.
  • Warna hitam/kelabu dan sedikit hitam/coklat.
  • Mentega dan Garam Laut.
  • Halus.
  • Penghantaran akan dilakukan di bawah jagaan yang telah dikhaskan dengan suhu yang telah ditetapkan.
  • Penghantaran secara PERCUMA.
  • Produk ini mesti disimpan di tempat yang dingin.
  • Produk ini adalah OEM untuk Hexa Food Sdn Bhd.
  • Produk Malaysia.

 

Caviar adalah telur ikan yang disaring untuk menghilangkan tisu lemak dan saraf dicampurkan dengan garam tanpa iodized. Ini adalah kaedah pemeliharaan dan pengawetan yang masih digunakan sehingga hari ini. Caviar dianggap sebagai makanan istimewa dan biasanya dijadikan sebagai hiasan dalam makanan atau spread.

 

Caviar ataupun dikenali sebagai Black Gold adalah salah satu dari makanan yang termahal di dunia. Harganya boleh mencecah sehingga USD 35K Per Kilo.

 

Pada kurun ke-19, Caviar bukanlah sesuatu yang popular. Ia terlalu banyak sehingga diberi secara percuma. Di Europe pada waktu itu Caviar diberi makan kepada haiwan ternakan ataupun dibiarkan di buang di laut.

 

Caviar sangat sukar untuk dijumpai sekarang, untuk dapatkan yang asli ia haruslah telur dari baka Kaluga Hybrid. Terdapat 27 spesies di Amerika utara , Europe dan Asia. Namun kerana terlalu banyak tangkapan dan kemusnahan habitat, IUCN (International Union for Conservation of Nature) meletakkan 18 dari spesies diletakkan dalam RED List spesies terancam menjadikan Kaluga Hybrid haiwan paling kritikal terancam berbanding spesies lain.

 

Pada kurun ke-20, kesukaran untuk mendapatkan ikan dan telurnya secara tidak langsung telah menaikkan nilai pasarannya, seekor ikan mengambil masa 8 hingga 20 tahun untuk matang bergantung kepada spesies ikan tersebut.

 

Majoriti caviar datang dari ladang sturgeon. Pada tahun 2004 hanya ada dua ladang sturgeon di dunia tetapi kini terdapat lebih dari 2000 ladang sturgeon.

 

Caviar secara traditional dihasilkan dari tempat seperti Russia atau Iran tetapi semenjak beberapa tahun lepas, beberapa dari caviar terbaik di dunia datang dari China. China kini telah menjadi pengeluar 60% dari pasaran dunia dan menjadikan China pengeluar terbesar di dunia.

 

Cara makan gaya French:

  • cara untuk makan Caviar gaya French adalah dengan meletakkan di bahagian belakang tapak tangan kerana suhu tangan akan panaskan Caviar secara perlahan.
  • Jangan gunakan sudu besi kerana ia akan merosakkan rasa Caviar. Kebiasaannya dimakan menggunakan sudu dari bahan semula jadi seperti kayu, tulang ataupun sudu yang dibuat dari kulit cengkerang Mutiara.
  • Pertama sekali Caviar harus dimakan terus secara kosong tanpa tambahan bahan lain
  • Caviar haruslah dimakan sewaktu ia sejuk supaya rasa kekal segar.
  • Untuk pertama kali makan Caviar jangan kunyah tetapi tolak Caviar ke lelangit mulut menggunakan lidah supaya ianya pecah dengan lembut.

 

Bahan-bahan

Siberian Kaluga Hybrid roe

 

Cara Penyimpanan

Produk ini sangat sensitif. Oleh itu, ianya mesti disejukkan apabila diterima. Caviar di dalam tin yang tidak dibuka boleh bertahan sehingga 2 bulan jika suhu dikekalkan pada 2ºC. Digalakkan diambil dalam tempoh 3 hari selepas membuka tin.

 

Kami mengesyorkan anda menyemak saluran Hexa Food YouTube "https://www.youtube.com/user/HexaFood" atau halaman Instagram "https://www.instagram.com/hexafood/" untuk video resipi mudah.

 

Welcome to HEXA Online Herbs & Spices Shop!

Here you are able to find most of our products and purchase through this easy channel.

No more hassle of visiting supermarkets only to find that the herbs and spices that you need is outta stock =(

With access to all of these ingredients, you are now equipped with what any other chefs have. Use our ingredients, whip up a fantastic dish, make everyone awe, and we will be proud.

 

Wanna know more about our company?

You can visit us at www.hexafood.com or here's a short story

Our company was established in 1997. From a humble setup of manual types of machinery, today fully automated grinding and packaging types of machinery are used to meet our growing business demands.

It is our goal to make "Krisanya" & "HEXA" household brands that define Quality, Affordability, and Taste.

 

We manufacture a wide range of products such as Spices, Seasonings, Marinates, Herbs, Flour & Curry Powder. Our current sales channels include the Retail (hypermarket, supermarket, mini market, etc), Food Service and Online too. Any question regarding our products, you can email us at hexafood@hexafood.com

That's it!

 

Our new Singapore online store offers variety of seasoning mix and authentic Indian spices. Get the highest quality herbs, ground mix spices and all the amazing fusion of flavours in our Singapore spice blend online store. Purchase your favourite seasoning mix from one of the best Asian spice shops. Check out our Blog and YouTube channel and find variety of recipes using taco meat seasoning mix, burger seasoning, chicken fry seasoning, vegan seasoning premix to add flavour and aroma to the foods. Let’s pick up the best condiments from your kitchen spice rack and make a nice home-cooked meal together. Bon Appétit!

 

 

For checking the Caviar Siberian Kaluga Hybrid recipe click on the link below:

https://www.ebaza.com.my/egg-with-caviar-recipe

 

Reviews (0)
view all
back
0
0 reviews
What's in the box

1) HEXA Caviar Siberian Kaluga Hybrid 30g
*Satu tin 30g Caviar dibungkus dalam kotak Thermo Insulated pada Gel Ice pack dan dihantar melalui perkhidmatan kurier profesional.​*

Customer Reviews
Ieza

Sichuan mala sauce tu bg akk rasa dia sedap tp pedas sgt

27 September 2022
Qistina

Super snack mmg tiptop.. winkyes

23 September 2022
Dennis

Sichuan mala tu sedapp sgt.. pedas tapi sedap.. walaupon berpeluh-peluh makan, berhingus semua.. tp still continue mkn jgk.. ahhhaa.. sebab sedap..

23 September 2022
Shaa

Sichuan Mala sedap. Mmg dah cukup rasa pedas, masin, manis dan masam. Boleh buat macam2 dari 1 pack sos. Steamboat, ramen, goreng2 atau rebus rebus. Cubalah!

21 September 2022
Kak Pah

Super Snack.  Sedap, dah complete dalam 1 botol. Boleh buat ngunyah2 sambil tgk movie, boleh buat milkshake, dessert atau dalam masakan harian. Mmg memudahkan kerja dan menyihatkan.

21 September 2022
Manja

Sedap sangat!
Semua ok.bagi saya senang je nk masak
Kena pula masak guna airfryer, proses masak tu lagi cepat.
Dalam 25 minit je.

21 September 2022
Thesisters

Korean Fried Chicken Air Fryer vs Deep Fry..bagi saya AF version is best. Tepung dia lebih sedap, salutan pada ayam lagi cantik & lagi senang nak masak

13 September 2022
Wan

ayam korean ni sama mcm yg dulu, saya campur kedua2 sos tu baru tak pedas sgt angel

12 September 2022
Melor

Saya dah rasa dua2 version...
1) utk set air fryer tu sy mmg suka sgt2 sbbny tk perlu guna minyak yg bnyk tp texture ayam ttp rangup mcm goreng biasa.utk sos plk sy lebih suka sos spicy gochujang.

2)utk set korea original yg sblm ni bg sy ok semua perfect sbb masa tu sy campurkn kedua-dua sos

9 September 2022
Azah Zara

Air fryer edition tiptopp.. sedapp giler.. both sauce cukup rasa.. 5⭐
Hanya memerlukan 20-30min utk masak for both side (utk chicken wing)
Yang penting tetap garing!

8 September 2022
liza

Set Korean fried chicken hexa #101 ni woww sgt.. dgn rasa yg sedap n senang nk sediakan. Nk prepare pun semudah ABC, org ckp anak2 pun blh buat. Dapur pun sentiasa berkilat, walaupun dpt makan yg sedap2 .Akk bg 10/10! Kanan tu spicy gochujang sauce, kiri soy garlic sauce (gambar). Dua2 mantap

7 September 2022
Nurul

Saya suka sangat Serbuk Peri-Peri ni.
Haritu saya buat Baked Potato, rasa dia so yummy..!

26 August 2022
Marina

Serbuk bawang ni sedap dan sesuai untuk bahan perapan, sesuai juga utk masakan bergoreng seperti Nasi Goreng dan Mee Goreng.
Make sure lepas guna, simpan dalam bekas atau botol yang kedap udara. wink

15 August 2022
Marina

Peri-Peri Seasoning Hexa sesuai utk buat bahan perapan macam ayam.
Juga sesuai untuk makanan yang digoreng seperti Nasi Goreng dan Mee Goreng.

15 August 2022
Aimi

Peri-peri ni sedap, saya suka dia ada slight pedas sikit, tak terlampau pedas.

4 August 2022
Amy

Peri-peri is the best! yes

28 July 2022
Liza

Peri-peri, Garlic Powder dan Onion Powder ni set yang sangat complete!

Semua Produk hexa memang WAJIB ada di setiap rumah sebab memudahkan kerja dan sedap!

28 July 2022
Zara

Sedap.. cukup rasa..

Tak perlu letak garam pun sebenarnya...

sesuai untuk marinated, especially yg nk berdiet.

Lumur lumur, Grill atau Bakar pun boleh wink

28 July 2022
Daus

Apa yg sy suka dengan Rempah Peri-Peri:

  • Cukup dengan rasa masam dan pedas
  • Boleh digunakan untuk flavoring kentang goreng atau sos istimewa.
28 July 2022
Wani

bagi sy korea chili flakes tu ok warna pn merah cantik elok sbb ada sesetengah chili flakes warna tak cantik dia mcm gelap tak merah.utk rasa plk bg saya ngam dgn selera saya sbb dia tk de la pedas giler .pedas dia just nice utk saya & keluarga..terbaik 

1 July 2022