Hadiah Istimewa Hari Ibu HEXA Caviar
Free shipping for orders over RM200.00
RM400.00
HEXA Caviar Siberia Sturgeon 30g
Price RM400.00
Product SKU product-15062019
Brand Hexa Food
Availability In Stock
Quantity
Description
Highlight

Will be shipped within 14 working days!!!

HEXA Caviar Siberia Sturgeon 30g

 

 

Produk: HEXA Caviar Siberia Sturgeon 30g

 

Penerangan

  • Hadiah terbaik untuk orang tersayang. Berikan mereka pengalaman berharga seperti yang lain!
  • TRUE STURGEON roe, tidak mengandungi pengawet.
  • Warna hitam/kelabu dan sedikit hitam/coklat.
  • Mentega dan Garam Laut.
  • Halus.
  • Penghantaran akan dilakukan di bawah jagaan yang telah dikhaskan dengan suhu yang telah ditetapkan.
  • Penghantaran secara PERCUMA.
  • Produk ini mesti disimpan di tempat yang dingin.
  • Produk ini adalah OEM untuk Hexa Food Sdn Bhd.
  • Produk Malaysia.

 

Caviar adalah telur ikan yang disaring untuk menghilangkan tisu lemak dan saraf dicampurkan dengan garam tanpa iodized. Ini adalah kaedah pemeliharaan dan pengawetan yang masih digunakan sehingga hari ini. Caviar dianggap sebagai makanan istimewa dan biasanya dijadikan sebagai hiasan dalam makanan atau spread.

 

Caviar ataupun dikenali sebagai Black Gold adalah salah satu dari makanan yang termahal di dunia. Harganya boleh mencecah sehingga USD 35K Per Kilo.

 

Pada kurun ke-19, Caviar bukanlah sesuatu yang popular. Ia terlalu banyak sehingga diberi secara percuma. Di Europe pada waktu itu Caviar diberi makan kepada haiwan ternakan ataupun dibiarkan di buang di laut.

 

Caviar sangat sukar untuk dijumpai sekarang, untuk dapatkan yang asli ia haruslah telur dari baka sturgeon. Terdapat 27 spesies di Amerika utara , Europe dan Asia. Namun kerana terlalu banyak tangkapan dan kemusnahan habitat, IUCN (International Union for Conservation of Nature) meletakkan 18 dari spesies diletakkan dalam RED List spesies terancam menjadikan sturgeon haiwan paling kritikal terancam berbanding spesies lain.

 

Pada kurun ke-20, kesukaran untuk mendapatkan ikan dan telurnya secara tidak langsung telah menaikkan nilai pasarannya, seekor ikan mengambil masa 8 hingga 20 tahun untuk matang bergantung kepada spesies ikan tersebut.

 

Majoriti caviar datang dari ladang sturgeon. Pada tahun 2004 hanya ada dua ladang sturgeon di dunia tetapi kini terdapat lebih dari 2000 ladang sturgeon.

 

Caviar secara traditional dihasilkan dari tempat seperti Russia atau Iran tetapi semenjak beberapa tahun lepas, beberapa dari caviar terbaik di dunia datang dari China. China kini telah menjadi pengeluar 60% dari pasaran dunia dan menjadikan China pengeluar terbesar di dunia.

 

Cara makan gaya French:

  • cara untuk makan Caviar gaya French adalah dengan meletakkan di bahagian belakang tapak tangan kerana suhu tangan akan panaskan Caviar secara perlahan.
  • Jangan gunakan sudu besi kerana ia akan merosakkan rasa Caviar. Kebiasaannya dimakan menggunakan sudu dari bahan semula jadi seperti kayu, tulang ataupun sudu yang dibuat dari kulit cengkerang Mutiara.
  • Pertama sekali Caviar harus dimakan terus secara kosong tanpa tambahan bahan lain
  • Caviar haruslah dimakan sewaktu ia sejuk supaya rasa kekal segar.
  • Untuk pertama kali makan Caviar jangan kunyah tetapi tolak Caviar ke lelangit mulut menggunakan lidah supaya ianya pecah dengan lembut.

 

Bahan-bahan

Sturgeon roe Siberia

 

Cara Penyimpanan

Produk ini sangat sensitif. Oleh itu, ianya mesti disejukkan apabila diterima. Caviar di dalam tin yang tidak dibuka boleh bertahan sehingga 2 bulan jika suhu dikekalkan pada 2ºC. Digalakkan diambil dalam tempoh 3 hari selepas membuka tin.

Kami mengesyorkan anda menyemak saluran Hexa Food YouTube "https://www.youtube.com/user/HexaFood" atau halaman Instagram "https://www.instagram.com/hexafood/" untuk video resipi mudah.

 

Welcome to HEXA Online Herbs & Spices Shop!

Here you are able to find most of our products and purchase through this easy channel.

No more hassle of visiting supermarkets only to find that the herbs and spices that you need is outta stock =(

With access to all of these ingredients, you are now equipped with what any other chefs have. Use our ingredients, whip up a fantastic dish, make everyone awe, and we will be proud.

 

Wanna know more about our company? You can visit us at www.hexafood.com or

here's a short story

Our company was established in 1997. From a humble setup of manual types of machinery, today fully automated grinding and packaging types of machinery are used to meet our growing business demands.

 

It is our goal to make "Krisanya" & "HEXA" household brands that define Quality, Affordability, and Taste.

We manufacture a wide range of products such as Spices, Seasonings, Marinates, Herbs, Flour & Curry Powder. Our current sales channels include the Retail (hypermarket, supermarket, mini market, etc), Food Service and Online too. Any question regarding our products, you can email us at hexafood@hexafood.com

That's it!

 

For checking the Caviar Siberian Sturgeon recipe click on the link below:

https://www.ebaza.com.my/egg-with-caviar-recipe

 

 

Reviews (0)
view all
back
0
0 reviews
What's in the box

1) HEXA Caviar Siberia 30g
*Satu tin 30g Caviar dibungkus dalam kotak Thermo Insulated pada Gel Ice pack dan dihantar melalui perkhidmatan kurier profesional.​*

Customer Reviews
Siti

Saya merupakan penggemar Nasi Arab! Dengan adanya Gift Set ni, saya boleh masak di rumah bila2 masa dan ikut citarasa saya sendiri. Jimat pun jimat! Satu botol boleh guna 3/4 kali depends on sukatan yang kita guna juga lah.

2 October 2019
Juwita

Nice bottle dan tak perlu cari bekas baru. Sangat memudahkan kerja2 memasak di dapur yes

30 September 2019
Amer

Bini mengidam nak nasi arab!
Nasib baik ada Al-Hexa .... heartheart

28 September 2019
Vivian

So many recipe i can explore with this sets!

Thank you Ebaza cheekywink

28 September 2019
Ekin

I try it before and it SUPER OWESOME!

1 August 2019
Gary

Tried it, pretty good

15 July 2019
Nadiah Aizie

Produk baru hexa Ayam Goreng Berempah sangat lazat. Anak2 sis pun suka sebab sedap diorg kata...

17 April 2019
Azah Zara

kalau buat sekali serdak2 lg best.. mksdnya ada lebihan serai atau lengkuas utk buat nampak serdak dan daun kari.. wahhh mesti lg syok.. hihi.. tp overall dah ok.. keep it up hexa

17 April 2019
Maria Aiman

Ayam Goreng Berempah sedap, cuma perlu mix dengan chili sedikit untuk rasa sedikit pedas n warna klau ada merah2 skit lg menarik!

17 April 2019
Zuhira

So far produk baru Ayam goreng berempah sangat sedap dan secukup rasa

17 April 2019
Azilawati

Waaaa..... sumpah sedapppp

17 April 2019
Faraherda

Sedap, memudahkan kerja, memang suka sangat!

17 April 2019
Walynda

Rempah Ayam Goreng Berempah nie best lah.. senang dan yg penting rasanye sdp.. terasa semua bahan2..

17 April 2019
Vivian Tan

The service was satisfying. We have received the Caviar tin in a small box covered with small Ice pouch. This is my very time trying Caviar so I cannot comment much on the product quality but the taste to me and my husband was very fresh. It was a surprise for my husband as he's told me before he likes to try Caviar.

12 April 2019
Khalifah

My mandy ayam was not as good as the one I tried in Arabic Restaurant but my Hubby loved it. :P

18 March 2019
Hooda

So easy to cook Beriani rice with this Hexa spice.

18 March 2019
Rosli

Everyday i cook using this 4in1 sets

1 February 2019
vicky

In love dengan this sets! cuma bau jalapeno sangat menusuk.

1 February 2019
Jihad

Cuba sekali, pasti repeat lagi!

1 February 2019